Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σε ποια εποχή θα ήθελες να ζεις;


(Στ' Δημοτικού) 

Σε ποια εποχή θα ήθελες να ζεις και γιατί;

Θα ήθελα να ζω το 1941 γιατί τότε με τον πόλεμο και την Κατοχή, όλοι γίνονταν… σκληρά καρύδια, και δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω τη ζωή μου για την πατρίδα.
Γιάννης Αντ.



Θα ήθελα να ζω στην αρχαία Ελλάδα για να γνωρίσω τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Γνωρίζω πως τότε η Ελλάδα ήταν στην ακμή της κι εγώ θα ήθελα να  γνωρίσω αυτήν την περίοδο από κοντά.
Δημήτης Φρ.


 Θα ήθελα να ζω στο Μεσαίωνα για να εξακριβώσω από μόνος μου αν ο Μέρλιν και ο βασιλιάς Αρθούρος υπήρχαν. Να γινόμουν ιππότης ή βοηθός ιππότη και να έπαιρνα μέρος σε μεγάλες περιπέτειες. Επίσης για εκείνη την εποχή υπάρχουν φήμες για μάγισσες και αθώους που πολλές φορές κατηγορούνταν άδικα. Αν ζούσα εκείνη την περίοδο θα προσπαθούσα να σώσω αθώους.
Σπύρος Α.

Θα ήθελα να ζω στην εποχή των δεινοσαύρων για να τους δω από κοντά και όχι από την τηλεόραση. Θα προσπαθούσα να μάθω πώς ζούσαν και πώς ήταν ο κομήτης που έπεσε και τους εξαφάνισε.
Αναστασία Στ.



Εγώ θα ήθελα να ζήσω στην εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός. Θα ήθελα να ζήσω σ’ αυτήν την εποχή γιατί θα μπορούσα να δω τη συγκινητική στιγμή που γεννιέται ο Χριστός μέσα στο στάβλο. Να δω τους μάγους να του προσφέρουν τα δώρα, τους βοσκούς με τα προβατάκια τους, τους αγγέλους να ψάλλουν και την Παναγία. Ακόμα θα μπορούσα να δω την αρχιτεκτονική των κτιρίων, των σπιτιών της εποχής εκείνης. Να δω πως διοικούνταν, ποιος ήταν αυτοκράτορας; Να δω αν οι άνθρωποι ήξεραν γράμματα, αν δηλ. ήξεραν να διαβάζουν και να γράφουν. Εύχομαι να μπορούσα κάποτε να βρεθώ σε κείνη την εποχή και να τα έβλεπα όλα αυτά.!!! 

Σπύρος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας