Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Χριστούγεννα


(Στ' Δημοτικού) 

Τι σημαίνουν για σένα τα Χριστούγεννα;

Για μένα τα Χριστούγεννα σημαίνουν χαρά γιατί τελειώνει το σχολείο, βγαίνει έξω να παίξεις στο χιόνι χιονοπόλεμο, να φτιάξεις χιονάνθρωπους και να κάνεις αγγέλους. Χριστούγεννα σημαίνουν να είσαι στο σπίτι με την οικογένειά σου, κοντά στο τζάκι με μια ζεστή σοκολάτα και να βλέπεις τηλεόραση…
Τάσος Τρ.

Τα Χριστούγεννα νιώθω όμορφα γιατί αισθάνομαι πως ο Αϊ-Βασίλης με τη μορφή του πνεύματος ενός ανθρώπου που γνώριζα,  έρχεται για να μου δώσει δώρα για όσο καιρό ήταν στη Γη και με αγάπαγε.
Ορέστης Α.

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που φέρνει πιο κοντά όλες τις οικογένειες και γενικά όλος ο κόσμος είναι χαρούμενος.
Βασιλική Μ.

Για μένα τα Χριστούγεννα σημαίνουν ευτυχία, ξεκούραση και αγάπη. Στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο, βάζουμε χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο σαλόνι και τρώμε βασιλόπιτα…
Νίκος Ά.  

Για μένα τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη, ευτυχία, ξεκούραση και το πιο σημαντικό, ότι γεννήθηκε ο Χριστούλης μας, που θυσιάστηκε για μας.
Μαίρη Κ.

Για μένα τα Χριστούγεννα είναι μέρα χαράς γιατί όλοι είναι ευτυχισμένοι και δίνουν δώρα ο ένας στον άλλο.
Γιώργος Φ.


Για μένα τα Χριστούγεννα σημαίνουν χαρά, παιχνίδια στην τραπεζαρία, γέλια καθώς ανοίγουμε τα δώρα. Χριστούγεννα σημαίνουν να καθόμαστε κοντά στο τζάκι να μιλάμε και να λέμε αστεία. Χριστούγεννα σημαίνουν παιδιά που λένε τα κάλαντα στη γειτονιά. Όλα αυτά μου προκαλούν αγάπη για τα Χριστούγεννα και γι’ αυτό κάθε χρόνο ανυπομονώ να έρθουν.
Ζωή Τζ.

Για μένα τα Χριστούγεννα δε σημαίνουν δώρα από τον Αϊ-Βασίλη. Τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα πάρουμε αλλά τι θα δώσουμε και αυτό είναι που θα μας κάνει να αισθανθούμε τι είναι τα Χριστούγεννα.
Χριστίνα Γκ.


Για μένα τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που θες να θυμάσαι μέχρι να ξαναέρθει. Ζεις τα πάντα, όχι θυμό ή λύπη αλλά χαρά, ευτυχία και αγάπη που περιφέρονται από το δέντρο των Χριστουγέννων μέχρι τα στολίδια  στο δωμάτιο, σε κάθε σπίτι αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Ποτούλα Μ.

Για μένα τα Χριστούγεννα συμβολίζουν τη γέννηση του Χριστού, τα Χριστούγεννα συμβολίζουν την αγάπη. Είναι μέρα χαράς και καλοσύνης όπου βρίσκεσαι με την οικογένεια και τους φίλους σου να τα γιορτάσετε ή να κάνετε καλές πράξεις.
Έλενα Οικ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας